covid-19
verhuurbeheer
Apr 28, 2020
•
2min.

Hoe best omgaan met betaalachterstanden?

Florence Robert
Marketing Specialist
Het is geen geheim meer dat de beperkingen die de regering heeft ingesteld om het Coronavirus tegen te gaan, de zaken moeilijk maken voor een groot aantal huurders die hun maandelijkse inkomen hebben zien dalen, soms drastisch. In onderstaand artikel bespreken we de volgende punten:
  • Wat voor soort huurprijzen worden het zwaarst getroffen?
  • Wat zijn de beste praktijken om een goed beheer te handhaven?

📊 Coronavirus J+42: Cijfers en types van de getroffen eigendommen

Vanaf de eerste weken van de lockdown hebben de verschillende spelers in de vastgoedsector geanticipeerd op de betalingsproblemen die zich aan het einde van de maand zouden voordoen.
Smovin onderzocht de zaak en was geïnteresseerd in een meer specifieke analyse van de betrokken soorten onroerend goed. We hebben vastgesteld dat de huurprijzen van commercieel vastgoed tot 40% verliesgevend waren, terwijl woningen en studentenhuisvesting slechts 10% verliesgevend waren.
Aangezien de meeste commerciële huurders geen inkomen meer hebben, werden flexibiliteitsmaatregelen gevraagd aan de verhuurders, maar volgens een enquête onder 3771 zelfstandigen heeft slechts 15% een uitstel van de huurprijs verkregen of is hiermee nog bezig.
6 van de 10 Belgen met een sterke financiële impact.
Volgens een studie van het bureau AQ over de financiële impact van het coronavirus in België, zien 9 op de 10 Belgen hun levensstijl veranderen en ondervinden 6 op de 10 financiële problemen hierdoor.
Door onze analyse hebben we een vertraging van 15,5% in de betaling van de huur vastgesteld voor onze 4186 in de aanvraag geregistreerde eigendommen. Terwijl op 14 maart ,89% van de huurprijzen werden betaald, werd op 14 april ,75% van de huurprijs gehonoreerd. Deze cijfers lijken echter redelijk gezien de eerder aangekondigde gevolgen voor de bevolking.

💡3 redenen om Smovin te gebruiken voor een beter beheer van uw betalingsachterstanden

In deze tijden van crisis is het des te belangrijker om waakzaam te zijn bij het beheer van uw vermogen. Hier zijn onze functies om u te helpen een goede relatie met uw huurders te behouden:

▶ 1 ️. Automatisch volgen van huurbetalingen

De applicatie stelt u in staat om uw huurders op een eenvoudige en efficiënte manier te beheren. Onder de vele functionaliteiten is er een automatische opvolging van de huurbetalingen dankzij een rechtstreekse verbinding met uw bank. U heeft in één oogopslag een overzicht van de status van al uw panden en kunt, indien nodig, contact opnemen met uw huurder om te discussiëren en een overeenkomst te vinden.

► 2. Geautomatiseerde herinneringen

Met onze applicatie kunt u ook automatische betalingsherinneringen sturen via e-mail, sms of zelfs aangetekende post zonder dat u ergens naartoe hoeft te gaan.

► 3. Gemakkelijk te gebruiken! Geen behoefte aan training

In tegenstelling tot veel van haar concurrenten heeft onze app geen opleiding nodig. Smovin maakt er een punt van zeer eenvoudig te gebruiken en te configureren te zijn en tegelijkertijd een gebruiksvriendelijke omgeving te bieden. We besparen echter niet op de functionaliteit, deze all-in-one app integreert alle functies die nodig zijn voor een perfect beheer van uw huurwoningen.
Veel van onze verhuurders geven aan dat het vermogen om gemakkelijk en snel acties te ondernemen helpt om schuldsituaties te voorkomen in plaats van ze achteraf te moeten oplossen. In het kader van Coronavirus, waar we de dialoog tussen verhuurders en huurders sterk blijven aanraden, heeft een snel overzicht van de situatie de meeste van hen in staat gesteld een dialoog aan te gaan met huurders in moeilijkheden en samen oplossingen te vinden voordat ze te laat ontdekten dat ze in maart en april niet hadden betaald.
En als u vragen heeft over uw eigendommen na de Corona-crisis, blijft Smovin tot uw beschikking staan om deze te beantwoorden via e-mail (conseils@smovin.be) of via onze Facebook groep: Eignenaars tegenover Covid-19?
Laten we samen even wachten! 💙

Blijf op de hoogte

    © Copyright 2020 Smovin. All rights reserved.