Huurder vinden
Coronavirus
Huurder
Apr 08, 2020
4min.

Is uw woning leeg? Anticipeer zo goed mogelijk op de opheffing van de opsluiting

Florence Robert
Marketing Specialist
De acties van de overheid tijdens Covid-19 maken het moeilijk om een nieuwe huurder te vinden indien uw woning leeg staat. Bezoeken zijn immers verboden en niet-essentiële verplaatsingen worden niet aanbevolen, wat leidt tot een bevriezing van de verhuizingen van de ene naar de andere woning. Het lijkt daarom onrealistisch om een huurder in deze periode van lockdown in uw woning te brengen.
Alle niet-essentiële verplaatsingen zijn verboden, u kunt in theorie niet naar uw huis verhuizen om enkele renovaties te doen, foto’s te nemen of zelfs een 360° camera te gebruiken die u in staat zou stellen om virtuele rondleidingen van uw woning aan te bieden.
Er is dus maar één oplossing, zo goed mogelijk inspelen op het opheffen van de opsluiting om zo snel mogelijk een huurder te vinden.
Hier zijn enkele acties:

1. ✍ Schrijf uw onroerend goed advertentie om alle kansen aan uw kant te zetten.

Het is geen geheim, de kwaliteit van je foto’s staat voorop, maar omdat je het moet doen met wat je vandaag de dag hebt, zet je best alle kansen aan je kant .Met deze paar trucjes help je de weegschaal overslaan in je eigen voordeel:
Ga van algemeen naar het specifieke. Start uw advertentie met de essentiële elementen die de lezer in staat stellen om snel toegang te krijgen tot de beslissende informatie: type woning, woonruimte, aantal en details van de kamers, locatie, datum van beschikbaarheid, prijs, enz.
Wees zo compleet mogelijk maar blijf beknopt (korte en directe zinnen) en sta in ieder geval zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid. Bv.: oppervlakte van de verschillende kamers, staat van het pand (bv. jaar van renovatie), gedetailleerde prijs (huur + kosten, en wat ze juist inhouden)
Voeg een paar positieve toetsen toe, maar niet te veel: “open keuken en ruime eetkamer”, “mooi terras op het zuiden”, “gezellige woonkamer”, maar blijf objectief.
Laat de kleine “Plus” niet onvermeld : “open haard”, “terras en tuin op het zuiden”, “ruime garage”, “huis volledig gerenoveerd in 2018”, “zeer rustig gelegen”, “dicht bij winkels en transport” etc.

2. 📱Plaats uw woning op Facebook

Facebook kan een bondgenoot zijn in de zoektocht naar een huurder. Afhankelijk van uw regio zijn er een groot aantal groepen waar een veelvoud van huurders op zoek is naar hun toekomstige woonruimte. En bovenal, het is gratis!
Er zijn een groot aantal Facebook-groepen, afhankelijk van uw regio, waar een groot aantal huurders op zoek is naar hun toekomstige woonruimte. En bovenal, het is gratis!
U kan snel in contact komen met kandidaten voor uw woning. Neem contact met hen op en ga akkoord met het organiseren van een bezoek aan het pand zodra de lockdown is opgeheven. Dit zal je tijd besparen. Uw potentiële huurders zullen waarschijnlijk niet wegvliegen omdat ook zij op dit moment ook thuis vastzitten.
Hier zijn enkele Facebook-groepen in de Brusselse regio:

3.📃 Bereid uw advertenties voor op betalende sites

Bereid uw advertentie voor op Immoweb en publiceer deze zodra de lockdown is opgeheven. Zoals u waarschijnlijk weet, is het publiceren van een advertentie op Immoweb niet gratis. Het is daarom zinloos om vandaag te betalen in de wetenschap dat uw potentiële huurders het pand pas kunnen bezoeken als de lockdown is opgeheven. Maar niets belet u om uw advertentie voor te bereiden en op het juiste moment te publiceren.

4. 💻 Maak virtueel kennis met uw potentiële huurders.

U heeft met verschillende mensen gesproken (bijvoorbeeld op sociale netwerken) die geïnteresseerd lijken te zijn in uw woning, niets belet u hen te ontmoeten via een videoconferentie, om een eerste contact met hen te hebben en, indien nodig, om de voorwaarden van het huurcontract al te bespreken.
Er is geen gebrek aan gereedschap, zeker niet in deze periode van lockdown, en misschien ben je zelfs wel een meester op dit gebied! Als dit nog niet het geval is, raden we Zoom of Whereby aan, waarbij deze laatste onze favoriet is. Beide zijn eenvoudig te gebruiken met een gratis versie die een heleboel functies biedt, waaronder het live delen van documenten.

5. 🔏 Huurder gevonden, hoe de overeenkomst op afstand verzegelen?

Wie weet vind je het juiste deksel op de pot, ondanks de opsluiting. Iemand die uw woning al kent of voor de lockdown heeft bezocht, kan u vertellen dat hij of zij de woning wil huren. Niets weerhoudt u ervan om op dit moment de huurovereenkomst te ondertekenen. Gebruik hiervoor Hellosign, waarmee u elk type document op afstand kunt ondertekenen.

🏥Waarom stelt u uw accommodatie niet ter beschikking van het verplegend personeel?

Van de vele mensen, zoals gezondheidswerkers die de pandemie bestrijden, moeten sommigen dichter bij hun werkplek zijn of ze willen zich isoleren van hun dierbaren om te voorkomen dat ze worden besmet, omdat ze meer dan gemiddeld worden blootgesteld aan het virus. Om deze reden zet Airbnb zich in voor het vinden van dergelijke accommodaties. Word gast op Airbnb en bied uw accommodatie gratis of tegen een lagere prijs aan.
Als u vragen heeft over uw eigendommen naar aanleiding van de Coronavirus crisis, is Smovin beschikbaar om deze te beantwoorden via e-mail (conseils@smovin.be) of via onze Facebook groep: Eigenaren: Hoe om te gaan met Covid-19?
Laten we samen verder gaan! 💙

Blijf op de hoogte

    © Copyright 2020 Smovin. All rights reserved.