Vastgoedmakelaar
Innovatie
Jun 11, 2020
3 min

Vastgoedmakelaars: 3 manieren om uw prestaties een boost te geven

Florence Robert
Marketing Specialist
Vastgoedmakelaar, een beroep in verandering
Door de coronacrisis raakte de mentaliteitsverandering die al enkele jaren aan de gang was in een stroomversnelling. We kregen de kans om hierover te praten met meerdere experts uit de sector. En ze zijn het allemaal eens: het aandeel van de Y-generatie (‘millennials’ geboren tussen 1985 en 1995) in uw klantenbestand neemt meer en meer toe.
De vastgoedsector en vastgoedmakelaars hebben geen keuze meer. Jullie moeten hun taal leren en zich aanpassen aan hun levensstijl door nieuwe technologieën aan te wenden. En die bieden een dubbel voordeel. Enerzijds verschaffen ze een rechtstreeks online communicatiekanaal met steeds meer klanten. Anderzijds laten ze toe om menige taak te automatiseren zodat u kunt focussen op uw echte meerwaarde: een band smeden en klanten ontmoeten om zo hun ervaring te verbeteren en hun vertrouwen te winnen.

3 manieren om te innoveren in uw beroep

Met het oog op de trends die helpen om een band te smeden en klanten te begeleiden, is het belangrijk om in elke fase van een koop- of huurproject aanwezig te zijn. Sommige fasen kunnen dan wel tijdrovend lijken voor het weinige resultaat dat ze opleveren, het goede nieuws is dat de nieuwe technologieën oplossingen bieden om terugkerende taken te automatiseren en u het leven dus gemakkelijker te maken.

1. Bied panden te koop aan via digitale marketing

Sociale netwerken (Facebook, Instagram, LinkedIn): niet belangrijk zegt u? En toch worden ze al te vaak over het hoofd gezien. Post foto’s van uw laatste huur- of kooppanden op Instagram, plaats advertenties voor huurders op Facebook-groepen en deel de successen van uw kantoor op LinkedIn.

2. Zet een pand extra in de verf dankzij de nieuwe technologieën

Tools voor virtuele bezoeken hebben hun nut goed bewezen tijdens de lockdown. Potentiële kopers konden hun bezoeken ermee voortzetten vanuit hun luie zetel. Deze tools zullen dan wel niet de echte bezoeken vervangen, ze geven toch al een beter idee van de ruimte en de volumes dan op foto. Daardoor daalt het aantal bezoeken en wint u dus veel kostbare tijd! En meer tijd betekent meer verkoop.

3. Bied vastgoedbeheer aan voor rekening van derden

Toepassingen voor vastgoedbeheer zijn ideaal om een vastgoedbeheeractiviteit op te starten en uw klanten aldus een compleet aanbod aan te reiken. Dankzij een reeks geautomatiseerde taken geeft u uw productiviteit en rendabiliteit een boost en geniet u een vast inkomen. U kunt er bijvoorbeeld betaalherinneringen voor huurders, huurindexaties, de berekening van uw honoraria en de aanmaak van financiële rapporten mee automatiseren of vereenvoudigen.
Deze digitale tools hebben één gemeenschappelijk doel: tijd besparen, geen onbelangrijke factor. Maar dat niet alleen. Ze maken ook een heel gepersonaliseerde ervaring mogelijk waarmee u zich kunt onderscheiden op de markt. Het kantoor of de makelaar van morgen is diegene die erin slaagt deze tools met een goed evenwicht onder de knie te krijgen, en dat zowel voor de verkoop als voor het beheer van vastgoed.

Blijf op de hoogte

    © Copyright 2020 Smovin. All rights reserved.