Coronavirus
Verhuizing
Verhuurbeheer
Mar 20, 2020
2 min

Wat gebeurt er als een van uw huurders de woning tijdens de quarantaineperiode verlaat?

Florence Robert
Marketing Specialist
Zoals u waarschijnlijk wel heeft gelezen, worden bewegingen die niet absoluut noodzakelijk zijn (om redenen van hygiëne of volksgezondheid) afgeraden door de autoriteiten tijdens deze quarantaineperiode. Het is ook erg moeilijk om verhuisbedrijven te vinden die nog actief zijn, en uw huurders zullen niet kunnen profiteren van hulp van buitenaf, behalve dan van mensen die onder hetzelfde dak wonen.
👉Als de verhuis van uw huurder onvermijdelijk is, staan ​​de gezondheidsautoriteiten dit toe maar de regels voor hygiëne en afstand moeten nauwgezet worden nageleefd door alle mensen die meehelpen aan de verhuis. Het is ook aangeraden om contact op te nemen met het politiebureau van de vertrekgemeente en de aankomstgemeente om hen van deze verhuis op de hoogte te brengen en eventuele afspraken te maken.
👉Als deze verhuizing niet essentieel is tijdens deze quarantaine periode, betekent dit dat uw huurder minimaal tot het einde van deze periode in uw pand mag blijven. Het is belangrijk om deze tijdelijke huurverlenging te formaliseren om automatische verlenging voor een lange periode (bv. 3 jaar) te voorkomen volgens de huurvernieuwingswetgeving.

Wat te doen in de praktijk als je in dit tweede geval zit?

1. Communiceer met uw huurder om hem gerust te stellen.
2. Schriftelijk overeenkomen om het contract te verlengen tot het einde van de quarantaineperiode. Hier vind u een voorbeeld dat u kunt gebruiken.

Ja, maar hoe ondertekenen we een bijvoegsel aan het contract zonder elkaar te zien?

HelloSign is een zeer handige en gemakkelijke digitale tool waarmee u al uw contracten elektronisch kunt ondertekenen. Een gratis account biedt u maximaal 3 handtekeningen per maand.
Onthou dat elke rit op de openbare weg het leven van anderen in gevaar kan brengen, en het is belangrijk om samen met uw huurder de noodzaak van de verhuis te beoordelen.
Bovendien is het waarschijnlijk dat de zaak identiek zal zijn in zijn toekomstige nieuwe woning en dat hij daarom deze niet op de geplande datum kan betreden, aangezien ook de huidige bewoners hun verhuis moeten uitstellen.
In geval van financiële problemen van uw huurder na de Coronavirus-crisis, leest u hier wat u kan doen. (link naar het artikel over bankondersteuning)
Als u twijfelt of vragen heeft over uw onroerend goed na deze Corona-crisis, staat Smovin tot uw beschikking om deze te beantwoorden via e-mail (conseils@smovin.be) of via onze Facebook-groep: Eigenaars: hoe omgaan met Covid- 19?
Zorg goed voor jezelf en anderen! 💙

Blijf op de hoogte

    © Copyright 2020 Smovin. All rights reserved.