Immobiliënkantoren
maatregelen
Covid-19
May 20, 2020
3 min

Welke maatregelen voor de vastgoedsector na de lockdown?

Florence Robert
Marketing Specialist

Immobiliënkantoren gaan opnieuw open, bezoeken aan panden zijn weer toegestaan, maar welke maatregelen moeten we naleven als we een nieuwe uitbraak van Covid-19 willen vermijden?

🏠 Goed nieuws: 70% van de kandidaat-kopers meent zijn pand binnen de 6 maanden te zullen vinden.

Aan de vooravond van 11 mei stonden alle betrokken partijen die zich in hun elan geremd zagen als gevolg van de stilgevallen aankoop en huur van vastgoed, opnieuw in de startblokken. Het goede nieuws is dat volgens een studie van SeLoger “slechts 2% van de kandidaat-kopers zijn zoektocht heeft gestaakt, terwijl 70% van mening is het passende dekseltje binnen de 6 maanden te kunnen vinden.”
Het belooft dus een vliegende start te worden! De resultaten gieten ook balsem in de wonde van een sector die het hard te verduren kreeg de afgelopen weken.

📏 Maatregelen voor vastgoedprofessionals

Sinds 11 mei staan de deuren van immobiliënkantoren weer open en zijn bezoeken door professionals uit de sector opnieuw toegestaan. Het spreekt voor zich dat er zowel op kantoor als tijdens een bezoek aan een pand een aantal maatregelen moeten worden nageleefd.
Op kantoor moet er op elk bureau hydroalcoholische gel staan voor de medewerkers, maar ook aan de ingang van het kantoor, voor de klanten. Voorts moeten er beschermmaskers voorzien zijn voor de makelaars en eventueel voor klanten die er geen hebben. En uiteraard ook wegwerphandschoenen, keukenpapier en ontsmettingsdoekjes indien mogelijk. Er wordt ook aangeraden om plexiglas beschermingsmiddelen te plaatsen voor het onthaal van de klanten.
Elk kantoor moet het werk zodanig organiseren dat de medewerkers de social distancing kunnen respecteren. Dat kan door het aantal werknemers per dag te beperken, een rotatiesysteem in te voeren en zoveel mogelijk de voorkeur te geven aan telewerk.
Wat de bezoeken betreft, ook hier moeten de gezondheidsvoorschriften uiteraard nageleefd worden. Dat kan door bijvoorbeeld maximaal 2 personen tegelijk in het pand toe te laten. Jullie zullen de sectorgids om de verspeiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan vinden met daarin de vereiste maatregelen voor en na elk bezoek. Het is de verantwoordelijkheid van de makelaar om deze regels mee te delen aan de bezoekers en hen het nodige materiaal te verschaffen indien ze er zelf niet over beschikken.
Deze nieuwe start zal er een van lange adem zijn, en de vereiste maatregelen maken het er niet gemakkelijker op. Maar de experts uit de sector zijn blijkbaar optimistisch over de toekomst van de vastgoedsector en bij uitbreiding over de mensen die erin actief zijn.
Vond u dit artikel interessant? Wilt u er graag meer over weten? Schrijf u in voor onze webinar van 28/05/2020 over🎤 “Covid-19 : les enjeux pour le secteur de l’immobilier” (in het Frans).
Zorg goed voor uzelf en voor de anderen! 💙

Blijf op de hoogte

    © Copyright 2020 Smovin. All rights reserved.